Paskelbta

Žuvienė iš eršketo

INGRIDIENTAI : 1 kg Eršketo sriubos rinkinys 2 vnt Bulvės 2 vnt Morkos 2 vnt Svogūnai 1 vnt Saldžioji paprika Kitos mėgstamos daržovės Prieskoniai sultiniui: salierai arba petražolės šaknis, lauro lapai, pipirai, druska. Žalumynai: bazilikas, garstyčių lapai, petražolės, svogūnų laiškai, krapai ir kt.

PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį, svogūną ir prieskonius sultiniui sudedame į puodą, įpilame 1,5 l vandens ir verdame 15 min. Žuvies mėsą išimame ir atskiriame nuo kaulų ir odos. Į puodą dedame atgal žuvies kaulus bei odą ir verdame 40 min. Gautą viralą perkošiame, įdedame kubeliais supjaustytas bulves, morką ir kitas mėgstamas daržoves. Verdame apie 15 – 20 min. Apkepame likusias daržoves: 1 morką, saldžią papriką ir svogūną. Į verdantį sultinį dedame žuvies mėsą ir apkepintas daržoves. Dar paverdame 3 min. Prieš pateikiant pagardiname žalumynais.

Skanaus !