Paskelbta Pakomentuoti

“TRYS GARDŪNAI” pagardai ne tik kiaušiniams

“Kreminis baravykų sviestas”
INGRIDIENTAI: 3 vnt. šviežių ar šaldytų baravykų, 50 g GHEE sviesto, 2 skiltelių česnako, druskos bei pipirų pagal skonį, prieskonių .

“Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė”
INGRIDIENTAI: 100 g varškės, 2 v. š. grietinės, 100 g ridikėlių, 1 saujos smulkintų krapų, 1 skiltelės česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, prieskonių.

“Rūkytos žuvies ir riešutų užtepėlė”
INGRIDIENTAI: 200 g rūkytos žuvies, 200 g anakardžio riešutų, 1/2 vnt citrinos sulčių, 1 saujos smulkintų krapų.

https://smf.lt/produktas/naminiai-riestainiai-nem-yra-1-vnt-30-g/

PARUOŠIMO BŪDAS: “Kreminis baravykų sviestas” – baravykus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Jei baravykai šaldyti juos vos vos atšildykite, kad jie būtų lengvai pjaustomi. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto apkepkite česnako skilteles, suberkite grybus ir pakepkite, kol gražiai apskrus. Suberkite mėgstamus prieskonius, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad viskas atvėstų. GHEE sviestą sumaišykite su kepintais grybais ir sudėkite į dubenėlį.

“Gaivi varškės ir ridikėlių užtepėlė” – į dubenį sudėkite varškę, sukrėskite grietinę, įpjaustikite česnako skiltelę ir viską gerai pertrinkite šakute. Ridikėlius supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į dubenį kartu su smulkintais krapais, prieskoniais, druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

“Rūkytos žuvies ir riešutų užtepėlė” – riešutus suberkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti ne mažiau 2 valandoms, tada – nusunkite. Į virtuvinį trintuvą sudėkite rūkytą žuvį, suberkite riešutus ir įspauskite citrinos sulčių. Trinkite viską nedideliu greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkinkite tol, kol pasidarys vientisa masė. Sudėkite užtepėlę į dubenį ir išmaišykite kartu su sauja krapų. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *