Paskelbta Pakomentuoti

SMF Cukinijų suktinukai su vištiena

INGRIDIENTAI: 2 vnt. vidutinio dydžio “jaunų” cukinijų; 1 vnt. pilnos vištienos krutinėlės; 2 sk česnako; 50 g. fermentinio kietojo sūrio; 100 g. trintų paprikų ar pomidorų pagardo; druskos ir mėgstamų prieskonių pagal skonį.

PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas supjaustome plonomis 0,5 cm ilgio ir 0,05 cm storio juostelėmis, per visą cukinijos perimetrą. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame kepimo skardą, išklota kepimo popieriumi. Dedame cukinijų juosteles į kepimo skardą, viena šalia kitos, aptepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome druska. Kepimo skardą dedame į orkaitę ir paliekame cukinijas 5 – 7 min. sušilti, kad jos lengviau susisuktų į suktinuką ir nelūžinėtų. Vištienos file supjaustome plonais, pailgais gabaliukais. Juos pabarstome druska, prieskoniais , išspaudžiame česnako, permaišome ir paliekame, kad pasimarinuotų. Ant cukinijų juostelių dedame vištienos gabaliukus, apibarstome tarkuotu sūriu ir ant viršaus sūrio uždedame po 1 a. š. trintų paprikų su česnaku arba pomidorų su česnaku tyrės – padažo. Cukinijų juosteles susukame į suktinukus, kad suktinukų įdaras neišbirtų ir neiškristų, juos perveriame mediniu, mažu smeigtuku. Suktinukus grąžiname į kepimo skardą, juos sudėdami statmenai vieną šalia kito. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 25 min. Prieš baigiant kepti suktinukus galima aplieti likusia tyre – padažu ir apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu. Tada šiek tiek pakepame, kad sūris išsilydytų ir skaniai apskrustų. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

SMF Šokoladiniai varškės saldainiai

INGRIDIENTAI: 150 g varškės150 g kefyro, 4 v. š. erithritolio arba įprasto cukraus; kelių lašų “Vanila STEVIA” arba 1 a.š. įprasto vanilino cukraus; 130 g mėgstamų uogų (šviežių arba šaldytų), 20 g mėgstamų smulkintų riešutų, 50 ml mineralinio vandens, 1 v. š. kakavos, žiupsnelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:  Į smulkinimui ar plakimui skirtą indą sudedame visus turimus ingridientus ir blenderio ar plaktuvo pagalba, juos suplakame iki vientisos masės. Gautą saldainių masę supilstome į formeles ir dedame į šaldiklį 30 – 40 min. Išėmus saldainius apibarstome kakavos milteliais arba kokoso drožlėmis. Taip pagamintus saldainius šaldytuve galime laikyti apie savaitę, o šaldiklyje ir visą mėnesį. Nes šie saldainiai gali būti ir mini ledais karštą vasaros dieną. SKANIŲ ĮSPŪDŽIŲ !!!

Paskelbta Pakomentuoti

SMF “Varškės ir kokoso apkepas”

INGRIDIENTAI: 500 g varškės; 40 g ryžių miltų; 40 g kokoso drožlių;
4 v. š. erithritolio arba įprasto cukraus; kelių lašų “Vanila STEVIA” arba 1 a.š. įprasto vanilino cukraus; žiupsnelio druskos.

PARUOŠIMO BŪDAS: Į paruoštą dubenį dedame varškę ir mušame kiaušinius, viską gerai sutriname iki vientisos masės. Tada beriame ryžių miltus, erithritolį arbą įprastą cukrų, įlašiname “Vanila STEVIA’ lašų arba įberiame vanilino cukraus, žiupsnelį druskos ir mentelės pagalba gerai išmaišome, po to beriame kokoso drožles ir vėl viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, pasiruošiame kepimo skardą, jos dugną užklojame kepimo popieriumi, o šonus šiek tiek patepame aliejumi. Varškės ir kokoso masę krečiame į kepimo formą ir kepame orkaitėje apie 40 min. Ar mūsų gardus “Varškės ir kokoso” apkepas iškepė, tikriname mediniu smeigtuku. Apkepą labai gardu valgyti su jogurto ir uogų padažu arba tiesiog sumaišius jogurtą su mėgstamu riešutų kremu. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

SMF – Pilno grūdo miltų tarta su vištiena.

INGRIDIENTAI:  400 g vištienos kumpelių mėsos; 1 a. šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio prieskonių paukštienai; 3 v. šaukštas aliejaus kepimui ; 2 v. šaukštas sviesto;
4 vnt. vidutinio dydžio svogūnai; 1/2 šviežiai maltų pipirų; 1 a.
šaukštelis balzaminio acto; 200 g grybų arba pievagrybių (tinka ir šaldyti); 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio ; 2 vnt. kiaušinių; 2 skiltelės susmulkinto česnako; 150 g rikotos
80 g tarkuoto fermentinio sūrio (ar kito gerai besilydančio sūrio);
TEŠLAI : 125 g miltų; 125 g pilno grūdo miltų; 1 a. šaukštelis druskos; 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio; 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos; 60 ml alyvuogių aliejaus; 120 ml šalto vandens .

PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje užmarinuojame vištieną, pridengiame lėkštele ir paliekame kambario temperatūroje, kol gaminsime visa kita. Kitame dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius. Supilame aliejų ir vandenį. Iš maišome šakute, kai nebesimaišo, minkome rankomis, kol tešla pasidaro vienalytė ir sulimpa į gražų gumulėlį. Tartos kepimo formą ar kitą bet kokią kepimo formą ištepame sviestu. Iš tešlos iškočiojame apskritimą, kiek didesnį už tartos kepimo indą ar bet kokios kitos kepimo formos. Jei pradeda lipti, pabarstome miltais. Paruoštą ir iškočiotą tešlą perkeliame į kepimo formą (patogiausia tai daryti susukant tešlą ant kočėlo ir išvyniojant ant formos). Gerai prispaudžiame tešlą prie formos kraštų, kad neliktų oro. Apdailiname tešlos kraštus: aštriu peiliu nupjauname tešlą ten, kur ji išlipa iš formos. Uždengiame plėvele ir dedame bent valandai į šaldytuvą. Svogūnus karamelizuojame: juos suraikome pusžiedžiais. Nedideliame puodelyje įkaitiname sviestą ir aliejų. Tada suberiame svogūnus, sumažiname kaitrą ir pamaišydami kepame tol, kol svogūnai susmenga ir paruduoja. Baigiant troškinti svogūnus pagardiname druska, pipirais ir balzamiko actu. Pasiruošiame grybus arba pievagrybius supjaustome juos ir kepame svieste, kol apskrunda. Baigiant kepti pasūdome ir pagardiname čiobreliu. Orkaitę iki 180 laipsnių. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir subadome šakute. Ant tešlos viršaus klojame kepimo popierių, ant jo beriame įvairių kruopų/pupelių, kad būtų pilna ir prispaustų tešlą prie kepimo formos kraštų. Kepame 15 minučių. Orkaitės neišjungiame 🙂 Kol tarta kepa, Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus, sudedame vištieną. Kepame ant kiek aukštesnės kaitros tol, kol vištiena apskrunda. Nuo iškepusios tartos nuimame svorį su kepimo popieriumi. Tolygiai paskirstome vištieną, grybus ir svogūnus. Tartą užpilame kiaušinio ir sūrio plakiniu: kiaušinius išplakame su rikota ir smulkintu česnaku. Įmaišome tarkuotą sūrį, beriame druskos ir pipirų. Plakinį atsargiai, tolygiai paskirstome ant vištienos, grybų ir svogūnų. Taip paruoštą tartą kepame 25-30 minučių, kol kiaušinių ir sūrio plakinys sutvirtėja ir vietomis apskrunda. SMF rekomenduoja TARTĄ valgyti su salotomis ar česnakiniu jogurto padažu. Galima mėgautis ir šalta, kaip užkandžiu. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

“TRAŠKUSIS” SMF riešutų kremo sausainiai

INGRIDIENTAI: 1 vnt. kiaušinio; 3 v.š. “Traškusis” SMF žemės riešutų kremo; 3 v.š. migdolų miltų; 1/2 a.š. vanilės ekstrakto, stevijos cukraus arba paprasto cukraus pagal skonį.
“Riešutų kremas”
INGRIDIENTAI: 100 ml grietinėlės; 2 v.š. mėgstamo riešutų kremo; stevijos cukraus arba paprasto cukraus pagal skonį; 0,5 a.š. vanilės ekstrakto.
“Sviesto kremas”
INGRIDIENTAI: 100 g sviesto; stevijos cukraus arba paprasto cukraus pagal skonį; 1 a.š. vanilės ekstrakto.

PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitiname iki 180 laip. temperatūros, kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi. Į dubenį dedame visus ingridientus, skirtus sausainių tešlai. Gerai mikserio pagalba juos išmaišome iki vientisos masės. Jei tešla gaunasi skystoka, reikia įberti dar šiek tiek migdolų miltų, kad tešla gautūsi minkša. Iš gautos tešlos formuojame vienodo dydžio rutuliukus ir dedame juos į kepimo skardą šiek tik lengvai paspausdami, kad susiformuotų plokšti sausainukai. Sausainius kepame apie 15 min. kol gražiai apskrus. Išėmę iš orkaitės sausainius atvėsiname. O tuo tarpu gaminame kremus, sausainių sutepimui.

“Riešutų kremas” – Į dubenį pilame grietinėlę, beriame steviją ar cukrų, vanilės ekstraktą. Mikserio pagalba grietinėlę išplakame iki standžios konsistencijos. Į išplaktą grietinėlę lengvai porcijomis, mentelės pagalba įmaišome mėgstamo riešutų kremo. Kremas paruoštas, galime pertepti jau atvėsintus sausainius.

“Sviesto kremas” – Dubenyje mikserio pagalba gerai išmaišome kambario temperatūros sviestą, steviją ar cukrų, vanilės ekstraktą. Kremas turi gautis vientisas, purus. Kremas paruoštas, galime pertepti jau atvėsintus sausainius. SKANAUKITE !!!

Paskelbta Pakomentuoti

“Eršketas su medumi” tik 20 min. ir 3 porcijos

INGRIDIENTAI: 0,500 kg eršketo file, 1 v.š. medaus, 1 v.š. sviesto kambario temperatūros, 4 skiltelės česnako, druskos, citrininių pipirų bei mėgstamų prieskonių žuvies pagal skonį, 1/4 citrinos.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pasiruošiame medaus ir prieskonių marinatą. Dubenėlyje sumaišome medų, sviestą ir druską, išspaudžiame česnako skilteles. Visus ingridientus tarp pusavyje gerai išmaišome. Tada viršutinę žuvie file pusę sutepame paruoštu marinatu ir dedame į sviestu išteptą kepimo skardą. Eršketo file apibarstome prieskoniais ir citrininiais pipirais. Orkaitę įkaitiname iki aukščiausios temperatūros su GRILL režimu. Dedame žuvį ir kepame apie 9 min. kol gražiai apskrus. Iškeptą žuvį apšlakstome citrinos sultimis. Pasiruošiame gardžių salotų ir SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

“Saldžios sesytės” vaikystės sriubytės

“ČIAU BRAŠKE” saldi braškių sriuba
INGRIDIENTAI:
600 g braškių, 200 ml apelsinų sulčių, 300 g makaronų, saldiklio arba cukraus pagal skonį, mėtų lapelių papuošimui.
“UOGINTĖ” saldi uogų ir vaisių sriuba.
INGRIDIENTAI: 300 g braškių, 300 g įvairių džiovintų vaisių, 300 g makaronų, 3 v.š. krakmolo, saldiklio arba cukraus pagal skonį.
PAGARDINIMUI: vanilinių ledų, plaktos grietinėlės arba grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: “ČIAU BRAŠKE” saldi braškių sriuba. – Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Braškes sudėkite į maisto smulkintuvą, įberkite saldiklio arba cukraus, įpilkite apelsinų sulčių ir sutrinkite iki vientisos masės. Išvirusius makaronus dėkite į lėkštę, užpilkite trinta sriuba. Puoškite braškių puselėmis, mėtos lapeliais. Dėkite į šaldytuvą bent 10 min atvėsti. SKANAUS !!!

“UOGINTĖ” saldi uogų ir vaisių sriuba. – Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Atskirame puode užvirinkite 2,5 l vandens, jį pasaldinkite ir suberkite džiovintus vaisius, juos pavirkite apie 15 – 20 min. Tada sudėkite puselėmis pjaustytas braškes ir dar 5 min. pavirkite. Baigiant virti, 250 ml šaltame vandenyje ištirpinti krakmolą ir supilkite į sriubą, išmaišykite. Sudėkite išvirtus makaronus, pakaitinkite iki užvirimo. Sriubą pilkite į lėkštę ir pagardinkite ledais ar plakta grietinėle, o gal tiesiog grietine. Skanu ir gardu tiek karšta, tiek šalta. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

Tikros “GRAIKIŠKOS” salotos

INGRIDIENTAI: 2 vnt. didelių pomidorų, 1 vnt. vidutinio dydžio agurkas, 1 vnt. vidutinio dydžio raudonasis svogūnas, pusės vidutinio dydžio paprikos, 80 g alyvuogių, 250 g “FETOS” sūrio, 4 v.š. alyvuogių aliejaus, 3 v.š. balzamiko kremo, druskos, prieskonių salotoms, raudonėlio ir baziliko pagal skonį.

PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių. Šalia berkite alyvuogių ir stambiai pjaustytos fetos gabalėlių.

PARUOŠKITE UŽPILĄ: atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su mėgstamu balzamiko kremu ir raudonėliais, gerai suplakite ir užpilkite ant prieskoniais ir druska pagardintų salotų. Paruoštas salotas puoškite bazilikų lapeliais. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

“SMF vasara” ledai

“Persikų ir abrikosų ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI: 200 ml jogurto, 250 g gerai prinokusių abrikosų, 350 g gerai prinokusių persikų, 2 v.š. skrudintų riešutų mix arba kokoso drožlių .

“Arbūzų ir kivi ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI650 g arbūzų, 1 vnt citrinos, 4 vnt kivi, 2 v.š. medaus.

“Jogurtiniai uogų ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI:  200 ml jogurto, 300 g braškių, 100 g serbentų arba 50 g serbentų miltelių, 200 g aviečių arba 50 g aviečių miltelių, 2 v.š. medaus.

PARUOŠIMO BŪDAS: “Persikų ir abrikosų ledai” – Vaisius nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į elektrinį trintuvą supilkite jogurtą, suberkite vaisius ir viską sutrinkite. Paruoštą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus ir apibarstykite viršų smulkintais skrudintais riešutais arba kokosų drožlėmis. Gautą ledų masę šaldykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

“Arbūzų ir kivi ledai” – Į elektrinį trintuvą suberkite smulkintą arbūzą ir jį sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet įdėkite medaus, įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Kivi nulupkite ir supjaustykite kubeliais ir suberkite į arbūzų masę, gerai permaišykite. Gautą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus, šaldykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

“Jogurtiniai uogų ledai” – Uogas ir uogų miltelius suberkite į elektrinį trintuvą, sutrinkite iki tirštos masės. Supilkite jogurtą ir medų, dar kartą gerai viską išmaišykite. Gautą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus, šaldykite šaldiklyje maždaug 5 valandas. SKANAUS !!!

Paskelbta Pakomentuoti

“JUODIEJI PERLIUKAI” saldainiukai

PARUOŠIMO BŪDAS: sausainius sudedame į smulkintuvą arba blenderio pagalba susmulkiname iki trupinių. Trupinius supilame į dubenį. Kondensuotą pieną pilame į puodą ir ant vidutinės ugnies šiek tiek pašildome, tada beriame 4 v.š. kakavos ir viską gerai permaišome iki vientisos masės. Kakavos masę pilame dalimis į sausainių trupinius, viską gerai perminkome . Trupiniai turi visiškai sulipti, kad iš jų būtų galima formuoti norimo dydžio saldainių rutuliukus. Iš gautos šokoladinės masės suformuojame paplotėlį ir į jo vidurį dedame riešutą ar džiovintą vaisių. Užspaudžiame kraštus ir tarp rankų pavoliojant sudarome rutuliukus. Rutuliukus dedame ant lėkštės ir pastatome į šaldytuvą 15 – 20 minučių. Tuo tarpu gaminame saldainiukų glazūrą. Sviestą arba kokosų aliejų ištirpiname ant garų vonelės ir suberiame likusią kakavą, gerai permaišome. Iš šaldytuvo išimame saldainių rutuliukus ir juos po vieną panardiname į kakavos glazūrą, tada apvoliokite aviečių arba juodųjų serbentų milteliuose kokoso drožlėse ar skrudintų riešutų trupiniuose. Pagamintus perliukus, palikite pusvalandžiui šaldytuve, kad sustingtų ir perliukai sukietėtų. SKANAUS !!!