Paskelbta Pakomentuoti

“ŠVILPT ir YRA” švilpikai su sūriu ir šonine

INGRIDIENTAI: 1 kg su lupenomis virtų bulvių, 150 g. miltų, 1 vnt. kiaušinis, 2 v.š. sviesto, 150 g. š/r šoninės, 80 g. fermentinio sūrio, druskos ir prieskonių mišinio pagal skonį.

PARUOŠIMO BŪDAS:  Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite, kol pradės skrusti. Virtas bulves nulupkite ir sutrinkite grūstuve. Įmuškite kiaušinį, pasūdykite, suberkite miltus, prieskonių mišinį (rekomenduojame rinktis mišinį su baravykais), pipirų ir viską lengvai išmaišykite. Platų kepimo indą patepkite sviestu, o stalviršį pasibarstykite miltais. Iš tešlos suformuokite 3 cm skersmens dešrelę, ją supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Gabalėlius sudėkite į kepimo indą vieną šalia kito, aptepkite lydytu sviestu, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, kepintą šonine ir šaukite į įkaitintą orkaitę iki 200 C temp. Kepkite apie 30 minučių.

Skanaus !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *