Paskelbta Pakomentuoti

“SMF vasara” ledai

“Persikų ir abrikosų ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI: 200 ml jogurto, 250 g gerai prinokusių abrikosų, 350 g gerai prinokusių persikų, 2 v.š. skrudintų riešutų mix arba kokoso drožlių .

“Arbūzų ir kivi ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI650 g arbūzų, 1 vnt citrinos, 4 vnt kivi, 2 v.š. medaus.

“Jogurtiniai uogų ledai” 6 porcijos
INGRIDIENTAI:  200 ml jogurto, 300 g braškių, 100 g serbentų arba 50 g serbentų miltelių, 200 g aviečių arba 50 g aviečių miltelių, 2 v.š. medaus.

PARUOŠIMO BŪDAS: “Persikų ir abrikosų ledai” – Vaisius nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į elektrinį trintuvą supilkite jogurtą, suberkite vaisius ir viską sutrinkite. Paruoštą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus ir apibarstykite viršų smulkintais skrudintais riešutais arba kokosų drožlėmis. Gautą ledų masę šaldykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

“Arbūzų ir kivi ledai” – Į elektrinį trintuvą suberkite smulkintą arbūzą ir jį sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet įdėkite medaus, įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite. Kivi nulupkite ir supjaustykite kubeliais ir suberkite į arbūzų masę, gerai permaišykite. Gautą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus, šaldykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

“Jogurtiniai uogų ledai” – Uogas ir uogų miltelius suberkite į elektrinį trintuvą, sutrinkite iki tirštos masės. Supilkite jogurtą ir medų, dar kartą gerai viską išmaišykite. Gautą masę išpilkite į norimas ledams skirtas formeles arba į stiklainiukus, šaldykite šaldiklyje maždaug 5 valandas. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *