Paskelbta Pakomentuoti

SMF – Pilno grūdo miltų tarta su vištiena.

INGRIDIENTAI:  400 g vištienos kumpelių mėsos; 1 a. šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio prieskonių paukštienai; 3 v. šaukštas aliejaus kepimui ; 2 v. šaukštas sviesto;
4 vnt. vidutinio dydžio svogūnai; 1/2 šviežiai maltų pipirų; 1 a.
šaukštelis balzaminio acto; 200 g grybų arba pievagrybių (tinka ir šaldyti); 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio ; 2 vnt. kiaušinių; 2 skiltelės susmulkinto česnako; 150 g rikotos
80 g tarkuoto fermentinio sūrio (ar kito gerai besilydančio sūrio);
TEŠLAI : 125 g miltų; 125 g pilno grūdo miltų; 1 a. šaukštelis druskos; 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio; 1/2 šaukštelio rūkytos paprikos; 60 ml alyvuogių aliejaus; 120 ml šalto vandens .

PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje užmarinuojame vištieną, pridengiame lėkštele ir paliekame kambario temperatūroje, kol gaminsime visa kita. Kitame dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, druską ir prieskonius. Supilame aliejų ir vandenį. Iš maišome šakute, kai nebesimaišo, minkome rankomis, kol tešla pasidaro vienalytė ir sulimpa į gražų gumulėlį. Tartos kepimo formą ar kitą bet kokią kepimo formą ištepame sviestu. Iš tešlos iškočiojame apskritimą, kiek didesnį už tartos kepimo indą ar bet kokios kitos kepimo formos. Jei pradeda lipti, pabarstome miltais. Paruoštą ir iškočiotą tešlą perkeliame į kepimo formą (patogiausia tai daryti susukant tešlą ant kočėlo ir išvyniojant ant formos). Gerai prispaudžiame tešlą prie formos kraštų, kad neliktų oro. Apdailiname tešlos kraštus: aštriu peiliu nupjauname tešlą ten, kur ji išlipa iš formos. Uždengiame plėvele ir dedame bent valandai į šaldytuvą. Svogūnus karamelizuojame: juos suraikome pusžiedžiais. Nedideliame puodelyje įkaitiname sviestą ir aliejų. Tada suberiame svogūnus, sumažiname kaitrą ir pamaišydami kepame tol, kol svogūnai susmenga ir paruduoja. Baigiant troškinti svogūnus pagardiname druska, pipirais ir balzamiko actu. Pasiruošiame grybus arba pievagrybius supjaustome juos ir kepame svieste, kol apskrunda. Baigiant kepti pasūdome ir pagardiname čiobreliu. Orkaitę iki 180 laipsnių. Iš šaldytuvo išimame tešlą ir subadome šakute. Ant tešlos viršaus klojame kepimo popierių, ant jo beriame įvairių kruopų/pupelių, kad būtų pilna ir prispaustų tešlą prie kepimo formos kraštų. Kepame 15 minučių. Orkaitės neišjungiame 🙂 Kol tarta kepa, Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus, sudedame vištieną. Kepame ant kiek aukštesnės kaitros tol, kol vištiena apskrunda. Nuo iškepusios tartos nuimame svorį su kepimo popieriumi. Tolygiai paskirstome vištieną, grybus ir svogūnus. Tartą užpilame kiaušinio ir sūrio plakiniu: kiaušinius išplakame su rikota ir smulkintu česnaku. Įmaišome tarkuotą sūrį, beriame druskos ir pipirų. Plakinį atsargiai, tolygiai paskirstome ant vištienos, grybų ir svogūnų. Taip paruoštą tartą kepame 25-30 minučių, kol kiaušinių ir sūrio plakinys sutvirtėja ir vietomis apskrunda. SMF rekomenduoja TARTĄ valgyti su salotomis ar česnakiniu jogurto padažu. Galima mėgautis ir šalta, kaip užkandžiu. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *