Paskelbta Pakomentuoti

“Saldžios sesytės” vaikystės sriubytės

“ČIAU BRAŠKE” saldi braškių sriuba
INGRIDIENTAI:
600 g braškių, 200 ml apelsinų sulčių, 300 g makaronų, saldiklio arba cukraus pagal skonį, mėtų lapelių papuošimui.
“UOGINTĖ” saldi uogų ir vaisių sriuba.
INGRIDIENTAI: 300 g braškių, 300 g įvairių džiovintų vaisių, 300 g makaronų, 3 v.š. krakmolo, saldiklio arba cukraus pagal skonį.
PAGARDINIMUI: vanilinių ledų, plaktos grietinėlės arba grietinės.

PARUOŠIMO BŪDAS: “ČIAU BRAŠKE” saldi braškių sriuba. – Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Braškes sudėkite į maisto smulkintuvą, įberkite saldiklio arba cukraus, įpilkite apelsinų sulčių ir sutrinkite iki vientisos masės. Išvirusius makaronus dėkite į lėkštę, užpilkite trinta sriuba. Puoškite braškių puselėmis, mėtos lapeliais. Dėkite į šaldytuvą bent 10 min atvėsti. SKANAUS !!!

“UOGINTĖ” saldi uogų ir vaisių sriuba. – Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Atskirame puode užvirinkite 2,5 l vandens, jį pasaldinkite ir suberkite džiovintus vaisius, juos pavirkite apie 15 – 20 min. Tada sudėkite puselėmis pjaustytas braškes ir dar 5 min. pavirkite. Baigiant virti, 250 ml šaltame vandenyje ištirpinti krakmolą ir supilkite į sriubą, išmaišykite. Sudėkite išvirtus makaronus, pakaitinkite iki užvirimo. Sriubą pilkite į lėkštę ir pagardinkite ledais ar plakta grietinėle, o gal tiesiog grietine. Skanu ir gardu tiek karšta, tiek šalta. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *