Paskelbta Pakomentuoti

“MAŽI” pyragėliai su uogiene

INGRIDIENTAI:  250 g miltų, 125 g šalto sviesto, 1 vnt kiaušinio trynio, 65 g cukraus, žiupsnelio druskos, 450 g mėgstamiausios uogienės arba mėgstamų uogų asorti.

PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį suberkite miltus, sudėkite kūbeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, suberkite cukrų ir druską. Viską trinkite pirštais, kol susiformuos trupiniai, tuomet, rankomis stipriai paminkykite, kad tešla taptų vientisa. Jei ruošiama tešla yra per sausa ir nesulimpa – įpilkite vieną kitą šaukštą šalto šalto vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plievelę ir laikykite šaldytuve apie 1 val. Keksiukų kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Išimkite paruoštą tešlą iš šaldytuvo, lengvai paminkykite ir iškočiokite. išspauskite 10 skritulių (didesnio skersmens nei keksiukų formos) ir įklokite į formeles. Į suformuotus tešlos indelius sudėkite uogienę arba uogų asorti. Iš likusios tešlos išspauskite 10 norimos formelės figurėlių, kurių skersmuo lygus keksiukų formų skersmeniui. Formeles uždėkite ant uogų. Paruoštus pyragėlius kepkite iki 190 laips. temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 min., arba kol krepšeliai gražiai apskrus. Iškepusius trumpai vėsinkite formoje, o vėliau ant grotelių. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *