Paskelbta Pakomentuoti

“KITOKIE LIETINIAI” su įdaru be gliuteno

INGRIDIENTAI: 400 g vištienos faršo arba jautienos faršo ; 6 vnt. kiaušinių; 6 v.š. pieno; 60 g fermentinio sūrio; 150 g raugintų agurkų arba 200 g pomidorų; 1 vnt. vidutinio dydžio svogūno; 2 sk. česnako; prieskonių, druskos pagal skonį.

PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną ir česnaką susmulkiname ir beriame į faršą, taip pat dedame druską ir prieskonius. Viską gerai perminkome. Raugintus agurkus arba pomidorus supjaustome kubeliais. Į dubenį mušame kiaušinius, beriame žiupsnelį druskos ir pilame pieną. Mikserio pagalba viską gerai išplakame iki purios masės. Keptuvę įkaitiname ir šiek tiek patepame aliejumi. Kepame kiaušinių lietinius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Orkaitę įkaitiname iki 180 C. temperatūros. Ant lietinių iki pusės dedame paruoštą faršą ir jį paskirstome plonai ir tolygiai ant lietinio, taip pat ant viršaus beriame kubeliais pjaustytas daržoves ir tarkuotą sūrį. Susukame lietinius, dedame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje apie 30 min. Galima valgyti su jogurtu arba salotomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *