Paskelbta Pakomentuoti

“JUODIEJI PERLIUKAI” saldainiukai

PARUOŠIMO BŪDAS: sausainius sudedame į smulkintuvą arba blenderio pagalba susmulkiname iki trupinių. Trupinius supilame į dubenį. Kondensuotą pieną pilame į puodą ir ant vidutinės ugnies šiek tiek pašildome, tada beriame 4 v.š. kakavos ir viską gerai permaišome iki vientisos masės. Kakavos masę pilame dalimis į sausainių trupinius, viską gerai perminkome . Trupiniai turi visiškai sulipti, kad iš jų būtų galima formuoti norimo dydžio saldainių rutuliukus. Iš gautos šokoladinės masės suformuojame paplotėlį ir į jo vidurį dedame riešutą ar džiovintą vaisių. Užspaudžiame kraštus ir tarp rankų pavoliojant sudarome rutuliukus. Rutuliukus dedame ant lėkštės ir pastatome į šaldytuvą 15 – 20 minučių. Tuo tarpu gaminame saldainiukų glazūrą. Sviestą arba kokosų aliejų ištirpiname ant garų vonelės ir suberiame likusią kakavą, gerai permaišome. Iš šaldytuvo išimame saldainių rutuliukus ir juos po vieną panardiname į kakavos glazūrą, tada apvoliokite aviečių arba juodųjų serbentų milteliuose kokoso drožlėse ar skrudintų riešutų trupiniuose. Pagamintus perliukus, palikite pusvalandžiui šaldytuve, kad sustingtų ir perliukai sukietėtų. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *