Paskelbta Pakomentuoti

Jautienos mėsainis pagal SMF

INGRIDIENTAI: 4 porcijoms – 800 g jautienos faršo, 130 g tarkuoto sūrio, 130 g š/r kiaulienos šoninės, 130 g minkšto – kreminio sūrio, 250 g svgūno, prieskonių ir druskos pagal skonį.

PARUOŠIMO BŪDAS: Šoninę supjaustome kubeliais ir pakepame įkaitintoje keptuvėje, tada beriame pjaustytą kubeliais svogūną. Į dubenį dedame jautienos faršą ir pagardiname mėgstamais prieskoniais bei druska. Jautienos faršą gerai išminkome, šiek tiek išmušame. Kai kiaulienos šoninė ir svogūnas gražiai apskrus į keptuvę dedame minkšto – kreminio sūrio, permaišome. Į gautą karštą masę beriame tarkuotą sūrį ir maišant dar šiek tiek pakepame. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laip. temperatūros. Iš jautienos faršo stiklinės pagalba padarome – suformuojame krepšelius ( iš jautienos faršo padarome kukulius ir su stiklinės dugnu spausdami suformuojame krepšelį 😉 ). Į krepšelio vidų dedame šoninės ir sūrio įdarą. Krepšelius kepame orkaitėje, kepimo skardą nuleidus į žemesnę poziciją. Kad krepšeliai gerai iškeptų, juos pirma apdengtus su folijos lapu (bet tik nesandariai) kepame apie 20 min. Tada nuimame folijos lapą ir dar 15 min. kepame tol kol šoninės ir sūrio įdaras apskrus. SMF komanda rekomenduoja šį mėsainį valgyti su gardžiomis traškiomis daržovių salotomis. SKANAUS !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *